Lejkersi uvode "Lavar Bol" pravilo

NBA 4. dec 201718:18 > 18:22
Podeli:
Josh Lefkowitz/Getty Images

Los Anđeles Lejkersi uvešće novo pravilo u rasporedu sedenja tokom utakmica na domaćem terenu, a pravilo će biti nazvano po ocu plejmejkera Lejkersa Lonza Bola Lavaru Bolu.

Za drugog pika sa ovogodišnjeg drafta mnogi govore da je jedan od najtalentovanijih mladih igrača, a u tome prednjači njegov otac.

Otac plejmejkera Lejkersa se od početka sezone nekoliko puta oglasio izjavama o partijama svog sina. Lavar Bol je uoči početka sezone najavio da će Lonzo biti najveća zvezda NBA lige, a onda je istakao i da je bolji od zvezde Golden Stejt Voriorsa Stefa Karija.

Posle utakmice protiv Golden Stejta u sredu, Lavar je izjavio da je Rendl trebalo da doda loptu Lonzu, koji je bio sam u odlučujućem napadu.

Čelnici kluba iz Los Anđelesa odlučili su posle tog slučaja da se predstavnicima medija onemogući pristup zoni u kojoj sede porodice i prijatelji igrača.

To nije nikakvo novo pravilo, tamo je uvek bilo više novinara nego što bi smelo, a taj reon je namenjen isključivo za porodicu i prijatelje. To je privatna zona, rezervisana samo za najbliže članove porodice„, saopšteno je iz uprave Lejkersa.

„Novo staro“ pravilo američki mediji nazvali su „Lavar Bol rule“, a ono o čemu mediji u Americi još spekulišu jeste i na koji način će otac talentovanog košarkaša sada komentarisati igre Lejkersa.

Lonzo Bol od početka svoje ruki sezone beleži prosečno 8.7 poena, 7 asistencija i 6.9 skokova po utakmici.

Početkom novembra postao je najmlađi igrač u istoriji NBA lige, koji je zabeležio tripl-dabl učinak.