Grbović: Zbunjujuća košarka Jokića, Tea i Bogdana

NBA 3. feb 20181:03 > 1:07
Podeli:
Elsa/Getty Images

Nekadašnji igrač Partizana i reprezentativac Jugoslavije Goran Grbović pohvalio je učinke Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića i Miloša Teodosića i naveo da su oni uneli "evropski stil košarke u najjaču ligu sveta."

Jonathan Daniel, Getty Images Sport

Centar Denvera je protiv Oklahome ostvario treći tripl-dabl u sezoni, Bogdanović u Sakramentu ima sve zapaženiju ulogu, dok je Teodosić i pored problema sa povredama pokazao da je „motor“ LA Klipersa.

Teodosić, mali Jokić i Bogdanović su uneli duh evropske košarke u NBA. To što igra Jokić je evropska košarka i ona je zbunjujuća za svakog Amerikanca u publici, a tek na terenu… Ne mogu da objasnim. Posebno Teodosić na poziciji plejmejkera i Bogdan sa loptom. To je za njih arhaična kašarka, koju su odavno zaboravili u NCAA,“ rekao je Grbović gostujući na „SOS kanalu.“

Greg Popović baš priča o duhu koji su ovi momci uneli u NBA, pogotovo Jokić. Sličan irača na spoljnim pozicijama ne postoji. Preko njega prelazi lopta, on deli asistencije… Bogdan rešava i spolja i iznutra. To je evropska košarka.

Grbović je naveo da je igra Denvera prilagođena Jokiću.

https://youtube.com/watch?v=Y4nF2asNbtY

Oni zavise od njega, kroz njega sve „prolazi“. Vidim da je obožavan širom Amerike. On je neprijatan igrač, tamošnji centri nisu navikli na profil košarkaša koji širi igru, asistira, šutira za tri poena, prodire, skida lopte, igra kao „četvorka“, šutira sa pozicije „tri“. Neverovatno, stvarno neverovatno,“ dodao je Grbović.

U subotu u 21:30 časova na SK2 moći ćete da gledate duel između LA Klipersa i Čikaga u kome će Marjanović debitovati u dresu tima iz Kalifornije.