Iako se glasno bune, Voriorse sudije retko oštete

NBA 5. mar. 201810:47 > 10:56
Podeli:
Thearon W. Henderson/Getty Images

Aktuelne NBA šampione Golden Stejt Voriorse, koji često imaju dosta pritužbi na račun suđenja u najačoj ligi sveta, sudije su oštetile ove sezone deset puta. To je tri puta manje od onoga što su arbitri uradili Bruklin Netsima. Nikola Jokić je takođe igrač kog sudije ove sezone lako oštete.

Igrači u NBA ligi, posebno oni najbolji, imaju dosta pritužbi ove kao i prethodnih nekoliko sezona. Drejmond Grin je na primer igrač koji je u karijeri dobio 14 isključenja, po čemu je ubedljivo prvi. Takođe i Kevin Durent ima problem sa sudijama od kako je prešao iz Oklahome u Golden Stejt jer je ove sezone dobio četiri isključenja, a za prethodnih deset sezona u NBA ligi je izbačen sa utakmice samo jednom.

Probleme sa sudijskim stavovima imao je i Lebron Džejms, a kako su u žiži diskutabilnih odluka najveće zvezde moguće je da će ti igrači baš pritiskati ligu da izmeni sudijske postave. 

Interesantno je međutim da najbolji klubovi nisu u vrhu onih koji su najčešće oštećeni u ovoj sezoni. Bruklin Netsi su tim o koji su se arbitri najviše ogrešili. Čak 28 puta su sudije donele pogrešnu odluku ili su propustili da donesu pravu odluku u poslednja dva minuta utakmice. To je period meča u kom NBA posmatra sudijske odluke i na osnovu njih procenjuje kvalitet suđenja.

Dalas je oštećen 26 puta, Denver 24, dok su pomenuti Voriorsi na 10. Klivlend je na sličnom broju, 11 odluka sudija je bilo usmereno protiv Kavalirsa, a miljenici sudijskih trojki su Orlando, Detroit i Hjuston.

https://twitter.com/RealSpencerGold/status/956010547455119360

Igrač koji ima ubedljivo najmanje naklonosti sudija je bek Bruklina Spenser Dinvidi. On može da uloži žalbu na čak 11 situacija i njega sudije ove sezone najviše mrze. U vrhu ove liste je i Lebron Džejms koji je pretrpeo sedam situacija u kojima su ga sudije oštetile, a na 10. mestu je Nikola Jokić kog su sudije direktno oštetile pet puta.