Ne pomaže ni ispovest – Stiv Frensis ponovo u zatvoru

NBA 19. mar. 201821:35 > 21:50
Podeli:
Getty images/Lisa Blumenfeld

Nekadašnja zvezda NBA lige Stiv Frensis uhapšen je u Burbanku u Kaliforniji zbog opijanja na javnom mestu, i to samo deset dana pošto je otvoreno govorio o svojim problemima sa alkoholom i optužbama da koristi opojna sredstva.

Stiv Frensis je bio zvezda Hjustona, a igrao je i za Orlando, Njujork Nikse i Peking Dakse, pre nego što je završio karijeru. Kasnije je upao u probleme sa zakonom, a za „The Players’ Tribune“ je pre deset dana govorio o svom burnom životu.

Tada je naveo da nikada nije konzumirao krek, iako su ga mnogi optuživali za to. Priznao je da je krek prodavao, a da je njegov najveći porok alkohol, zbog koga je uhapšen u ponedeljak.

Kako je saopštila policija Burbanka, oni su primili poziv iz jednog hotela, posle čega su uvidom u Frensisovo stanje odlučili da ga odvedu u pritvor. 

Navedeno je, da je bivši drugi pik na draftu i najbolji ruki NBA lige predstavljao „opasnost po sebe i okolinu“

Posle noći u čeliji i trežnjenja Stiv Frensis je pušten, a zakazano mu je pojavljivanje kod sudije za prekršaje. 

Krajem novembra 2016. godine je uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju, a u njegovom posedu je pronađena marihuana. Pre toga je raspisana poternica za njim zbog obijanja automobila i krađe, a na kraju je sve završeno njegovom kaznom društveno korisnog rada od 50 sati.