Vol trenira, gubi kilograme i čeka povratak

NBA 27. mar. 20186:04 > 6:19
Podeli:
Rob Carr, Getty Images Sport

Jedan od najboljih košarkaša Vašington Vizardsa Džon Vol se nedavno vratio treninzima posle operacije kolena leve noge, ali još uvek ne zna kada će biti spreman i kada će moći da se vrati na takmičarske mečeve.

Vol je na operaciju otišao 31. januara, a u ponedeljak je odradio i drugi puni trening. 27-godišnji plejmejker je priznao i da je tokom oporavka izgubio između pet i sedam kilograma, iako to nije želeo, a da ne zna kada će moći da se pridruži saigračima i zaigra u NBA ligi. 

„Samo znam da ću biti i dalje Džon Vol. To je jedino što znam da radim“, rekao je Vol

Trener Vizardsa Skot Bruks je najavio da je Volov povratak blizu, ali da neće igrati protiv San Antonija 28. marta. 

„Nervozan je, energija mu je na visokom nivou, to se vidi. On želi da izađe na teren, ali mi smo strpljivi“, naglasio je Bruks

Vizardsi su u međuvremenu, od povrede svog plejmejkera, zabeležili 14 pobeda i 11 poraza, od toga su tri neuspeha bila na poslednja tri meča. 

„Bilo je i dobro i loše. Bilo je i odlično kada su govorili da igraju bolje bez mene. Drago mi je što smo pobedili u tim utakmicama, da to nismo učinili možda ne bismo bili u situaciji da odemo u plej-of. Tim momcima treba odati priznanje“, zaključio je Džon Vol. 

Vašington je na tabeli Istočne konferencije na šestom mestu sa 40 pobeda i 33 poraza.