Jokić možda ovog leta bude ograničeni slobodni agent

NBA 28. mar 201813:29 > 13:46
Jonathan Daniel/Getty Images

Po pisanju američkih medija Denver Nagetsi bi mogli da već ovog leta stave Nikolu Jokića na listu ograničenih slobodnih agenata, što znači da postoji opcija da srpski košarkaš promeni sredinu.

Nikola Jokić, koji je bio Denverov pik druge runde Drafta 2014. godine, ima ruki ugovor sa Denverom do kraja 2019. godine.Tada ističe četvorogodišnja saradnja, a po pisanju američkih novinara Denver ima dve opcije kada je saradnja sa Jokićem u pitanju. 

Jedna je da zadrže Jokića na ruki ugovoru i u četvrtoj godini u kojoj bi Jokić dobio 1,6 miliona dolara. Posle toga bi srpski košarkaš imao odrešene ruke da bira novi klub kao slobodan igrač. 

Druga opcija za klub iz Kolorada je da na kraju tekuće sezone Jokića proglasi ograničenim slobodnim igračem pri čemu bi ostali klubovi mogli da izađu sa ponudom za Nikolu i sa većom platom koju bi primao u četvrtoj godini. Tada će Denver imati opciju da Jokića zadrži ukoliko izjednači najveću ponudu koja je stigla za njega.

Širom lige je rasprostranjeno mišljenje da bi Denver mogao da izabere drugu opciju s obzirom na to da bi mnoge franšize želele Jokića u svom sastavu.