Tauns posle 56 poena: Nisam najbolje šutirao

NBA 29. mar 20189:00 > 9:19
Abbie Parr/Getty Images

Karl-Entoni Tauns je u noći između srede i četvrtka dao 56 poena čime je oborio rekord Minesotine franšize po broju poena na jednoj utakmici. Takođe momak iz Dominikanske Republike je prvi čovek još od Šekila O'Nila koji je na jednom meču imao 15 skokova i 50 i više poena.

U pobedi Minesote protiv Atlante briljirao je Karl-Entoni Tauns, a iako je posle meča bio glavna tema svih navijača Timbervulfsa on je skromno ocenio da su njegovi poeni produkt dobre timske igre.

Saigrači su me uvek nalazili slobodnog, imali smo dobar protok lopte, imali smo 33 asistencije. To je jedno od onih večeri kada imate otvoren šut na poslednjem pasu i moji saigrači su me nalazili. Imali smo mnogo pasova, mnogo ekstra pasova, a to uništava protivničku odbranu i onda je lako naći slobodnog igrača koji može da šutira“, kaže Tauns koji smatra da ovo nije bio njegov najbolji meč sa aspekta šuta iako je pogodio 19 od 32 šuta iz igre, dok je trojke šutirao 6/8.

Mislim da nisam šutirao najsjajnije večeras već sam imao neke lake šuteve koje su mi saigrači omogućili. Nije da sam osećao da „gorim“ večeras. Nisam mislio mnogo o broju poena, a o rekordima su me obavestili tek u svlačionici. Rekli su mi da zadržim dres i da ponesem loptu kući“, kaže košarkaš Minesote koji poručuje da su naredne utakmice veoma važne i da ekipa mora da igra dobru odbranu.

Ako budemo igrali bolju odbranu možemo da uđemo u istoriju. Ove statističke stvari nisu važne jer je najvažnije da dobijamo utakmice i da uđemo u plej of. Atlanta je protiv nas pogađala mnogo trojki i iako smo mi bili odlični u napadu oni su uvek pretili i bili su blizu. Najvažnije je da budemo jaki u glavama i tako ćemo stići u plej of. Evo odigrali smo 76 utakmica, imamo još samo šest, najlakše je sada opustiti se i otići na odmor. Moramo zato da budemo mentalno snažni“, poručuje Tauns koji je oborio rekord Moa Vilijamsa iz 2015. kada je taj igrač Indijani dao 52 poena.