"Kokoškov je spreman da bude glavni trener u NBA ligi"

NBA 22. apr. 201813:05 > 13:19
Podeli:
Gene Sweeney Jr, Getty Images Sport

Srpski stručnjak Igor Kokoškov jedan je od kandidata za trenera Finiks Sansa, a njegov trenutni šef u Juti Džez Kvin Snajder smatra da je njegov asistent odavno spreman za tu funkciju.

Prvi trener Jute je naglasio da 46-godišnji Kokoškov već godinama ima dovoljno kvaliteta da vodi jedan NBA tim. 

„To je priznanje za Kokoškova. Već godinama mu govorim da on može da bude glavni trener u NBA ligi. Njemu je bilo potrebno vreme da sebe vidi u toj ulozi jer je bio fokusiran na posao. Mislim da je on oduvek znao da je talentovan, ali je on veoma skroman i tek je prošlog leta je imao mogućnosti i stekao dovoljno iskustva koje mu je donelo samopouzdanje. On je neko na koga se ceo stručni štab i ja oslanjamo. On zaslužuje takvu šansu, a mi smo uzbuđeni bez obzira da li će se ona ostvariti ili ne. Mislim da je Kokoškov neko ko će biti u razmatranju za funkcije glavnih trenera i u narednim godinama“, rekao je Kvin Snajder.  

Igor Kokoškov je postao asistent u Juti 2015. godine, a kao pomoćnik u Detroitu je već došao do šampionskog prstena u NBA ligi 2004. godine. 

Prošle godine Igor Kokoškov je sa reprezentacijom Slovenije osvojio i Evropsko prvenstvo u Turskoj pobedom u finalu nad Srbijom. 

fiba.basketball