Niksi uzeli Dejvida Fizdejla za novog trenera

NBA 4. maj 20184:22 > 4:32
Podeli:
Matthew Stockman/Getty Images

Posle završetka saradnje sa Džefom Hornasekom i još jedne sezone u kojoj Njujork neće gledati plej of Niksi su se odlučili za trenera koji je bio dugo pomoćnik u Majamiju pa sa te strane zna kako se osvaja šampionsko prstenje.

Tri nedelje pošto je Njujork objavio da je raskinuo saradnju sa Džefom Hornasekom, a umesto njega će naredne četiri godine ekipu voditi Dejvid Fizdejl. 43-godišnji stručnjak je dobio prednost ispred bivšeg stratega Atlante Majka Budenholzera i aktuelnog trenera Darušafake Dejvida Bleta. 

Fizdejl je inače na početku ove sezone završio saradnju sa Memfis Grizlisima, koji je bio njegov prvi tim koji je vodio kao glavni trener. Fizdejl je imao sukob sa španskim centrom Markom Gasolom što je bio i jedan od razloga protiv kada je Njujork razmatrao da ga angažuje.

Ipak Fizdejlu ide na ruku to što je bio u šampionskom timu Majamija i što je radio uz Lebrona Džejmsa i Dvejna Vejda. Fizdejl ima i dva šampionska prstena sa Majamijem koja su osvojena 2012. i 2013. godine. On je još bio pomoćnik u Atlanti i Golden Stejtu kao i na univerzitetima Fresno Stejt i San Dijego gde je i sam studirao.