Lek za Lebrona: Deci mogu da kažem da sam ga čuvao

NBA 14. maj. 20184:38 > 4:58
Podeli:
Maddie Meyer, Getty Images Sport

Košarkaš Bostona Markus Moris bio je jedan od ključnih igrača u pobedi Seltiksa nad Klivlendom od 108:83 u prvom meču finala Istočne konferencije NBA lige.

Markus Moris je ubacio 21 poen, imao je i deset skokova, ali što je još važnije u odbrani je zaustavio prvu zvezdu Kavsa Lebrona Džejmsa.   

Moris je pred meč najavio da se raduje igri protiv Lebrona, a naglasio je i da na Džejmsu igra verovatno najbolju odbranu, osim možda Kavaja Lenarda iz San Antonio Sparsa. U prvom meču je opravdao očekivanja. 

„Nije samo do mene, ovo je bio timski trud. Svi su igrali ulogu u odbrani na Lebronu. On je očigledno najbolji u ovoj igri, pa je potrebno da ga čuva više momaka ili tim tokom celog meča. Mislim da smo uradili odličan posao. Ja volim da se takmičim, a on je najbolji, deci ću moći da kažem da sam ga čuvao. Uzbudljivo je, volim izazove, ali kao što sam i rekao, ovo je bio timski napor“, rekao je Markus Moris

Morisov saigrač iz Bostona Markus Smart je dodao i da je ofanzivna partija njegovog kolege doprinela da Lebron utroši dodatnu energiju.

„Moris je uspeo da u napadu bude ozbiljan problem, pa je prinudio Lebrona da potroši više energije, jer je morao zaista da ga čuva“, kazao je Smart, koji je na ovom meču imao devet poena, uz šest asistencija i tri skoka.