Niksi bacili oko na "naslednika Stefa Karija"

NBA 22. maj 20180:11 > 0:27
Podeli:
Ed Zurga/Getty Images

NBA organizacija Njujork Niks želi da promeni imidž i obnovi tim u narednim sezonama, a za to će im biti potreban bekovski partner za Frenka Ntilikinu. Prema američkim medijima, to bi mogao da bude sjajni šuter sa univerziteta Oklahoma Trej Jang, kojeg mnogi (prerano) porede sa Stefom Karijem.

Američki portal Ringer preneo je priču prema kojoj je otac 19-godišnjeg plejmejkera izjavio da je velika pozornica Njujroka baš ono za šta mladi bek živi i mesto na kojem će se najbolje snaći. Njegov otac je zatim naveo da je sjajni šuter obavio već neke razgovore sa Niksima i da su oni veoma zainteresovani za usluge dosadašnjeg plejmejkera univerziteta Oklahoma.

Prema nekima, Trej Jang bi bio savršeno komplementaran igrač Frenku Ntilikini, koji je iskazao odlične defanzivne kvalitete, a Jang bi mogao da provodi minute i na poziciji dva čekajući povratne lopte zbog svog odličnog šuta.

https://youtube.com/watch?v=FB8uoq7Kq9A

Ostaje da se vidi da li će bekovski dvojac činiti mlado jezgro tima Niksa za naredne godine zajedno sa nesumnjivo prvom zvezdom tima Letoncem Kristapsom Porzinigisom.

Njujork Niksi su po završetku njihove sezone u regularnom delu potpisali višegodišnji ugovor sa Dejvidom Fizdejlom, koji je do skoro radio kao trener Memfis Grizlisa, u kojima je bio godinama asistent.