Harden: Za nas se ništa ne menja

NBA 27. maj 20188:09 > 8:09
Thearon W. Henderson/Getty Images

Košarkaš Hjustona Džejms Harden očekuje da dpmaći teren bude velika prednost njegovog tima u odlučujuće, sedmom meču finala Zapadne konfrenecije protiv Golden Stejta.

Voriorsi su ubedljivo savladali Rokitse u šestom meču, pre svega zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu – 115:86. Time su aktuelni šampioni izjednačili u seriji na 3:3.

Harden se prisetio putovanja na koje je tim otišao tokom leta, a na kome je izjavio da bi bez razmišljanja prihvatio priliku da igra sedmu utakmicu finala kongerencije na domaćem terenu.

„Sviđa mi se to“, rekao je Harden posle poraza u Orakl areni. „Za nas se ništa ne menja. Znamo šta treba da uradimo. Imamo samopuzdanja, jaka smo grupa. Svesni smo i da imamo još samo jednu priliku, ali imaćemo podršku cele hale.

Harden je meč završio ssa 32 poena, sedam skokova i devet asistencija.

„Ne postoji pritisak. Imamo priliku da obezbedimo finale, a odlučujuću utakmicu igramo na našem terenu. To je ono za šta smo radili tokom cele sezone. Bićemo spremni.“

Finalne serije u obe NBA konferencije biće odlučene u sedmom meču, a poslednji put takva situacija je bila 1979. godine, a ko će u veliko finale moći ćete da pratite na kanalima Sport Kluba.