"Videli smo kako JR trči i nismo znali šta se dešava"

NBA 1. jun 20189:23 > 9:24
Lachlan Cunningham, Getty Images Sport

Košarkaš Golden Stejta Stef Kari istakao je da je njegov tim spremao akciju za slučaj da Klivlend pogodi u poslednjem napadu u poslednjim momentima prve finalne utakmice. Ali...

Kavsi će sigurno žaliti zbog propuštene prilike u poslednjim sekundama četvrtog perioda, kada je Džordž Hil imao priliku da sa slobodnih bacanja donese pobedu svom timu, ali je pogodio samo prvo na 4,7 sekundi do kraja.

U nastavku je Džej-Ar Smit, posle uhvaćene lopte u napadu pri rezultatu 107:107, krenuo da beži od koša, verovatno zaboravivši da je rezultat nerešen.

Na kraju su Voriorsi poveli sa 1:0 u finalnoj seriji, pošto su pred svojim navijačima u produžetku koji je usledio slavili rezultatom 124:114.

„Mi smo se borili. Videli smo da je Džej-Ar krenuo da trči prema sredini terena i nismo znali šta se dešava. Pokušavali smo da nađemo čoveka koji bi preuzeo odgovornost u slučaju da su pogodili. Srećom, vreme je isteklo i imali smo priliku da sve promenimo u produžetku“, kazao je Kari i dodao:

„Međutim, događaju se i takve stvari. Bila je ovo luda utakmica, a sve prve u finalu su takve. Borimo se za titulu i sve je moguće. Bitno je, ipak, da smo dobili ovaj duel.“

Upravo je Kari bio najefikasniji među Ratnicima sa 29 poena, Kevin Durent je imao 26, Klej Tompson 24…