Nejt: Bio sam depresivan, Braun me zvao "malo g*vno"

NBA 20. jun 201820:57 > 21:01
Podeli:
Chris McGrath/Getty Images

Plejmejker mnogih NBA timova tokom godina Nejt Robinson govorio je za američke medije o godinama u najjačoj košarkaškoj ligi i psihičkog tereta koji je tokom karijere prouzrokovao velike problema za 175 centimetara visokog plejmejkera.

U razgovoru za američki Bličer riport sada 34-godišnji Robinson otvoreno je govorio o problemima sa kojima se susreću NBA košarkaši:

Pokušavao sam da se promenim. Niko nije znao kroz koje sam probleme prolazio da bih pokušao da budem nešto što nisam. To je bila najteža stvar u mojoj karijeri – ni treninzi, ni košarka, ni briga o porodici… Najteža stvar u mom životu za ove 34 godine na planeti bila je borba kako bih pokazao trenerima u NBA da sam nešto što nisam tokom 11 godina„, rekao je Robinson.

Odnos sa NBA legendom Lerijem Braunom bio je naročito težak za Robinsona, a plejmejker je, kako prenosi Bličer riport, rekao da ga je trener svakodnevno zvao „malo g*vno“, pa je Robinson jednom otišao u njegovu kancelariju i u suzama ga zamolio da prestane, a Braun je na to odgovorio tako što je nastavio da ga vređa, a Robinsonovim saigračima je rekao da je plejmejker plakao u njegovoj kancelariji.

Leri Braun je sredinom juna postao novi trener italijanskog Torina, bio je NBA šampion 2004. godine sa Detroit Pistonsima, a član je i NBA kuće slavnih.