Vulvsi "ograničili" Bjelicu

NBA 29. jun 20181:26 > 1:56
Abbie Parr, Getty Images Sport

Da li će srpski košarkaš Nemanja Bjelica nastaviti karijeru u Minesota Timbervulvsima još uvek nije poznato, ali se zna kakav bi rasplet situacije mogao da bude posle najnovijeg poteza kluba iz Mineapolisa.

Timbervulvsi su prema pisanju lokalnih medija iz Minesote, kao što se i najavljivalo, Bjelicu ostavili u sistemu ograničenog slobodnog agenta (RFA – restricted free agent), što znači da oni mogu, ako žele, da izjednače bilo koju ponudu koja u julu stigne na adresu srpskog krilnog centra. 

Kada 1. jula u NBA ligi budu krenuli transferi i potpisivanje ugovora Bjelica će moći da potpiše novi ugovor sa drugim klubom, a Vukovi će potom imati pravo ili da izjednače ponudu ili da srpskog igrača puste u novu ekipu. 

Ograničeni slobodni agenti kako pokazuje praksa teško pronalaze uhlebljenje, pošto klubovi gledaju da izbegnu situaciju u kojima bi njihova ponuda mogla da bude neutralisana, a dolazi i do toga da se snižava cena igrača na tržištu. 

Vukovi mogu i da ponište ovu odluku o ograničenom slobodnom agentu, a Bjelica može i da je prihvati i da čime bi ostao u jednogodišnjem ugovoru sa Minesotom, uz platu nešto manju od pet miliona dolara za sezonu. 

Očekuje se da Bjelica započne pregovore za zainteresovanim klubovima, ali i ostanak u Minesoti nije isključen. 

Nemanja Bjelica je u Timbervulvse došao 2015. godine iz Fenerbahčea, a u proseku je po meču pogađao 6,1 poen, uz 3,8 skokova.