Fizdejl: Želim da Porzingis bude MVP

NBA 23. avg 201818:31 > 18:34
Podeli:
Abbie Parr/Getty Images

Trener Njujork Niksa Dejvid Fizdejl proveo je deo svog slobodnog vremena tokom putovanja u Letoniju sa zvezdom te franšize Kristapsom Porzingisom.

Fizdejl je sa suprugom posetio Liepaju, rodno mesto 23- godišnjeg Letonca.

To je bilo pod obavezno„, rekao je trener Niksa kada su ga pitali koliko je važna njegova porodična poseta Letoniji i dodao:

Jednostavno, ja sam takav. Ne mogu da ne vidim svoje igrače tokom leta. Gde god da su, ja idem tamo. Za moju suprugu i mene je veoma važno da upoznamo različite običaje i kulture, naročito porodičnu kulturu igrača u mom timu. Želim da vidim kako on i njegova porodica žive, neke svakodnevne stvari i navike, kako sazrevaju, kako se hrane. Volim da obilazim sale u kojima su igrali. Porzingis i njegova porodica su pokazali veliko gostoprimstvo“.

Fizdejl je rekao i da su Porzingis i njegova porodica uživali u druženju.

Kristaps je uzbuđen. Bilo je zabavno, četiri dana prave zabave. Zapravo, planirao sam da odgledamo i neki film, ali smo imali toliko tema za razgovor da film nije stigao na red. Mnogo sam saznao o kulturi njegove zemlje i sredini u kojoj živi. Pokušavamo da stvorimo atmosferu u kojoj svi misle jedni na durge i u kojoj se različitosti poštuju„, objasnio je trener Niksa i dodao:

Prihvatio je izazov koji sam mu predložio. Rekao sam mu da želim da bude najkorisniji igrač sledeće sezone. Želim i da bude najbolji defanzivni igrač sezone. Samo pravi borci to mogu„, zaključio je Fizdejl.