Ker o Kazinsovoj povredi: Sve kako treba

NBA 2. sep. 201819:13 > 19:15
Podeli:
Maddie Meyer/Getty Images

Početkom prelaznog roka u NBA košarkaški svet je šokirao prelazak Demarkusa Kazinsa u redove dvostrukog uzastopnog šampiona Golden Stejt Voriorsa, a prvaka NBA sada najviše zanima u kojem je statusu Ahilova tetiva korpulentnog centra.

Trener Stiv Ker, koji je sa Voriorsima osvojio tri titule u poslednje četiri godine, izjavio je da je zadovoljan načinom na koji se popularni „Bugi“ oporavlja.

Sve ide po planu. Za sada nema nikakvih problema i to je sve što za sada može da se kaže“, rekao je nekada fantastični šuter.

Naročito kada je reč o ovoj povredi, morate da budete strpljivi i vidite kako će se igrač naviknuti kada bude na terenu i kada bude morao da se kreće punom brzinom“, rekao je Ker.

Demarkus Kazins doživeo je veliku povredu Ahilove tetive sredinom prethodne sezone, a prema predviđanima trebalo bi da se vrati na teren početkom 2019. godine. Povreda Ahilove tetive u prošlosti je u potpunosti izmenila karijere mnogih NBA košarkaša, a najsvežiji su primeri Kobija Brajanta i Veslija Metjuza, koji su imali velikih problema sa postizanjem stare brzine nakon te velike povrede.