Novicki: Nikada nisam video nekoga kao što je Dončić!

NBA 12. sep 201811:37 > 11:43
Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images

Krilni košarkaš Dalasa Dirk Novicki impresioniran je talentom i veštinama Luke Dončića, koji je ovog leta bio treći pik na NBA draftu.

Abbie Parr, Getty Images Sport

Doskorašnji igrač Real Madrida je bio treći pik Atlante, ali je odmah trejdovan u tim čiji je Nemac zaštitni znak već pune dve decenije.

Legendarni Novicki je dres Mavsa odubao još 1998. ali priznaje da u karijeri nije video igrača poput reprezentativca Slovenije.

Luka je ovde već nedeljama. Svakodnevno se skrivao i naporno radio. Stvarno mi se sviđa ono što vidim. Neverovatno kontroliše loptu za njegov uzrast. Sjajan je u piku. Njegova sposobnost i vizija na terenu je zapanjujuća. Ne mogu da verujem da Luka ima tek 19/20 godina. Dobar je i šuter. Posle određenog vremena postaće vođa tima dugi niz godina,“ rekao je Novicki.

Nemac ističe da „ne želi da stavi previše pritiska na Dončićeva leđa“.

Pre 20 godina bio sam u istoj situaciji. Teško je. Morate se prilagoditi mnogim stvarima. Za mene to je trajalo cele godine. Te godine je zaista bilo mnogo teško. Mi ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo ovom detetu da se razvije, zabavlja i uči kako bismo dobili najbolje od njega. On je neverovatan talenat. Njegova vizija igre i sve što uz to ide je nešto što nikada nisam video za svojih 20 godina karijere.“

Novicki priznaje da nije bio na Dončićevom nivou kada je došao u NBA ligu.

Da li je bolji od mene? Oh, da. Mogao sam da šutiram, ali nikada nisam imao takvu viziju na terenu… savršenost koju donosi u igri. Biće zabavno gledati ga sa našim velikim momcima poput Deandrea Džordana i Dvajta Pauela,“ naglasio je Novicki.