Dirk se pomirio sa godinama – nastavlja da se ruga sebi

NBA 12. sep 201819:33 > 19:36
Podeli:
Ronald Martinez, Getty Images Sport

Najveći košarkaš u istoriji Nemačke i Dalas Meveriksa Dirk Novicki ulazi u impozantnu 21. sezonu u NBA ligi, a navijače nastavlja da uveseljava duhovitim opaskama na svoj račun.

Ono što je komično u tvitu je činjenica da se Novicki slikao pored natpisa kompanije koja proizvodi sportsku opremu „Limpo“, što su prevodu sa engleskog znači „hromi“ ili kolokvijalno „ćopavi“, aludirajući na činjenicu da se u svojoj 41. godini ne kreće kao što je to bio slučaj u mladim danima.

Povezano

Čast je što su Dalas Meveriksi nazvali svoj trening kompleks po meni. Hvala Marku Kjubanu„, napisao je na svom Tviter profilu šesti najefikasniji igrač u istoriji NBA lige i zavalio se vlasniku Meveriksa.

Legendarni nemački košarkaš odranije je poznat po smislu za humor na sopstveni račun, a naročito je aktivan na svom Tviter profilu, na kojem je u prošlosti govorio da „trči kao mladunče žirafe“, da mu je „test na doping nepotreban, jer nijedan doping nije toliko loš“, da ga ljudi „često porede sa Piterom Kraučom i da ne zna da li to da shvati kao kompliment“, uz još mnoge druge duhovite dosetke.

Novicki za tim iz Teksasa igra od 1998. kada je u NBA došao iz rodnog Vircburga, a u plodonosnoj karijeri bio je NBA prvak 2011. godine, 13 puta Ol-star, a 2007. godine bio je i najkorisniji igrač lige.