Hejvord "praktično na 100%": Ništa kao košarka 5 na 5

NBA 14. sep 201815:41 > 15:43
Gregory Shamus/Getty Images

Jedanaest meseci posle teške povrede skočnog zgloba, krilni košarkaš Boston Seltiksa Gordon Hejvord spreman je da se vrati na teren.

„Rekao bih da sam praktično 100% spreman. Ipak, za određene stvari biće mi potrebno vreme jer iako jesam 100% zdrav, nisam na svom maksimumu košarkaški jer nisam igrao godinu dana. Sa fizičke tačke gledišta, poslednji korak jeste da mi se vrati malo eksplozivnosti, za to će mi biti potrebno nešto duže“, rekao je 28-godišnji Hejvord na konferenciji za medije na koju je došao u svom dresu sa brojem 20.

Posle dugotrajnog oporavka, u četvrtak je Hejvord prvi put igrao pet na pet pod punim kontaktom.

„Prethodne dve nedelje i narednih mesec dana biće mi dobri da se vratim u ritam, da vratim tajming i takve stvari, ali osećaj je dobar. Oporavak od povrede najteža je stvar koju sam ikada morao da uradim, bilo je potrebno mnogo truda i bilo je potrebno da pronađem mnogo snage unutar sebe“, kaže momak rodom iz Indijanapolisa i dodaje:

„Još nisam pogledao snimak povrede. Znate kakve su društvene mreže danas, pojavljivalo mi se to na ‘fidu’, ali nisam pogledao snimak. Ni ne planiram, gledam napred, očekujem da za početak sezone budem 100 spreman. Sve vežbe su super, ali ništa ne može da zameni košarku pet na pet“.

Prošle sezone je Boston stigao do finala Istoka, iako je u plej-ofu igrao bez Hejvorda i Kajrija Irvinga.

„Gledao sam momke prošle godine i to mi je dalo mnogo samopouzdanja, verujem da možemo da uraidmo nešto veliko jer imamo mnogo talenta u timu. Biće ovo zabavna godina“, zaključio je Hejvord.