'Hoćeš do vrha? Moraš da budeš kao Juing, Hakim…'

NBA 16. sep 20189:32 > 9:36
Podeli:
Gregory Shamus/Getty Images

Ekipa Indijana Pejsersa prethodne sezone napravila je veliko iznenađenje osvojivši peto mesto u Istočnoj konferenciji i plasiravši se u NBA plej-of, ali je utisak da je organizacija više očekivala od svog centra Majlsa Tarnera.

Generalni menadžer tima iz Indijanapolisa Kevin Pričard govorio je za američke medije o Tarneru i ulozi koja se od njega očekuje u narednoj sezoni:

Povezano

Potrebno nam je da Majls postiže poene, ali nam je još važnije da postane odbrambeno ‚sidro‘ i potpuno uništava igru protivnika na toj strani parketa. On zaista ima osećaj za blokadu i može da zastraši protivnike svojom dužinom i atletskim sposobnostima“, rekao je Pričard za mladog i talentovanog centa.

I dalje mislim da može da se razvije u jednog od najboljiih igrača lige. Sećam se nekih od najboljih igrača lige – Hakima Olajdžuvona, Patrika Juinga, Dikembea Mutomboa… Protiv tih momaka si se plašio da uđeš u reket, a tako treba da se postavi i Tarner“, izjavio je Pričard uporedivši Tarnera sa centarskim legendama NBA košarke devedesetih godina prošlog veka.

Tarner, koji ima 22 godine, u NBA je stigao 2015. godine, kao 11. pik prve runde drafta nakon univerzitetu Teksas u Ostinu. U prethodnoj sezoni 211 centimetara visoki centar imao je 12,7 poena i 6,4 skoka uz 1,8 blokada na 65 mečeva, što su redom manji proseci nego u sezoni pre toga.