Marberi: Biće Zajon mnogo bolji od Lebrona

NBA 16. sep 201811:57 > 12:01
Podeli:
Kevin C. Cox/Getty Images

Nekadašnji plejmejker brojnih NBA klubova i verovatno najbolji i najvoljeniji košarkaš u istoriji kineske košarke Stefon Marberi govorio je o nadolazećoj zvezdi svetske košarke Zajonu Vilijamsonu i uporedio ga sa košarkašem Los Anđeles Lejkersa Lebronom Džejmsom.

Marberi je od ranije poznat kao igrač koji ima velikih problema sa aktuelnim establišmentom u ligi, a igrama Lebrona Džejmsa, četvorostrukog najkorisnijeg igrača lige, nije bio impresioniran:

Povezano

Razlog zbog kojeg ja ne mislim da je Lebron najbolji je to što ne ume da šutira. Od aktuelnih igrača samo Zajon Vilijamson ima šansu da postane bolji od Majkla Džordana“, rekao je nekada ekskplozivni plejmejker za talentovanog 18-godišnjaka.

Zajon će uništiti čitavu košarkašku planetu. On je daleko bolji od Lebrona, oni čak nisu ni blizu“, rekao je Marberi, koji je u svojoj NBA karijeri nastupao za Minesotu, Nju Džersi, Finiks, Njujork i Boston, pre nego što se preselio u kinesku CBA, gde je nastupao od 2010. do 2018. godine i tri puta bio šampion sa ekipom Peking Daksa. U NBA je dva puta bio Ol-star.

Zajon Vilijams će u narednoj sezoni nastupati za ekipu Blu Devilsa, američkog univerziteta Djuk, a pažnju na sebe je skrenuo još u srednjoj školi nestvarnim fizičkim preispozicijama.

Javnost je u avgustu impresionirao zakucavanjem sa linije slobodnih bacanja.

Vilijamson ima 18 godina i težak je oko 130 kilograma, a sa tom težinom Vilijamson bi u NBA bio drugi najteži košarkaš posle centra Los Anđeles Klipersa i reprezentacije Srbije Bobana Marjanovića.