Satoranski: Kao ruki sam bio previše uzbuđen

NBA 24. sep. 201815:16 > 15:19
Podeli:
Getty Images, Claus Andersen

Plejmejker reprezentacije Češke Tomaš Satoranski presrećan je što je nacionalni tim izborio plasman na Svetsko prvenstvo.

Češka nikada kao samostalna država nije učestvovala na planetarnoj smotri, poslednji put je to učinila kao Čehoslovačka davne 1982. godine.

„Niko od nas nije bio ni rođen kada se to desilo, tako da definitivno razumemo koliko je to veliko dostignuće za nas. Ovo je poseban momenat i nadam se da će naš uspeh promeniti nešto u Češkoj – znam da volimo više fudbal i hokej na ledu, ali možda sada više dece počne da sanja o tome da igra košarku. Pokazujemo da sedmo mesto na Evrobasketu 2015. godine nije bilo slučajnost“, kaže 26-godišnji Satoranski.

Prošle sezone Čeh je u dresu Vašington Vizardsa prosečno beležio 7,2 poena, 3,2 skoka i 3,9 asistencija za 22,5 minuta.

„Živim svoj san, NBA je različit od svega drugog što sam iskusio. Druga sezona bila mi je mnogo lakša od prve – kao ruki sam imao problem jer sam bio previše uzbuđen oko svega, ali sada znam kako liga funkcioniše i koncentrišem se na osnovne stvari. Kada se Džon Vol povredio, bio sam spreman da iskoristim svoju šansu“.

Prethodno je Satoranski igrao za Barselonu, pa se podsetio perioda tokom kojeg je bio saigrač legendardnom Huanu Karlosu Navaru.

„Bio je istovremeno i najveća zvezda i najobičniji momak. Kada sam ja bio u timu, on je već prošao zenit, ali još se osećao njegov magični dodir. Svaki dan je dolazio i radio. Njegovo povlačenje je i životna lekcija – on je osvojio sve, ali na kraju ne možeš da pobediš svoje telo“, zaključio je Satoranski.