Nekadašnji igrač Partizana u Bruklin Netsima

NBA 13. okt 201815:45 > 15:49
Alex Goodlett/Getty Images

Američki krilni centar Dru Gordon novi je košarkaš Bruklin Netsa, objavili su američki mediji, dok detalji ugovora još nisu poznati.

Netsi su otpustili krilnog košarkaša Miča Krika, pa se otvorilo mesto potrebno za angažovanje 206 centimetara visokog 28-godišnjaka.

Povezano

Dru Gordon je u prethodnoj sezoni bio član Zenita iz Sankt Peterburga, a prosečno je u VTB ligi za oko 20 minuta po meču ubacivao nešto više od 11 poena i beležio 6,7 skokova.

Nakon uspešne univerzitetske karijere na UCLA i Nju Meksiku, Gordon se okušao u Evropi, a prva stanica bila mu je beogradski Partizan, za koji je igrao u sezoni 2012/2013. Gordon je potom nastupao za Dinamo Sasari, Banvit, opet Sasari, Šalon i Lijetuvos Ritas, pre nego što je prešao u Zenit. Gordon već ima NBA iskustva, pošto je 2014. godine bio član Filadelfija Seventisiksersa, tima koji je u tom trenutku imao jednu od najlošijih sezona u istoriji NBA.

Gordon je ljubiteljima košarke u NBA poznat i kao stariji brat popularnijeg i talentovanijeg Erona Gordona, u prošloj sezoni najboljeg košarkaša Orlando Medžika, poznatog po sjajnim zakucavanjima.