Vreme je da se napusti NBA – Šabaz Muhamed u Kini

NBA 13. okt 201815:54 > 16:06
Podeli:
Maddie Meyer/Getty Images

Doskorašnji krilni košarkaš Milvoki Baksa Šabaz Muhamed nastaviće karijeru u kineskoj ekipi Šansi Brejv Dragonsa, prenosi portal "Jurohups."

Muhamed je u NBA od 2013. godine, kada je u ligu ušao kao 13. pik drafta. Muhamed je od starta profesionalne karijere igrao za Minesota Timbervulvse, uglavnom ulazeći sa klupe u igru, a najbolja sezona u karijeri 198 centimetara visokog igrača bila je 2014/2015, u kojoj je u proseku postizao 13,5 poena za 22,8 minuta u igri.

Povezano

Međutim, uloga u Timbervulvsima postepeno mu se smanjivala, a početkom marta 2018. godine tim iz Mineapolisa otpustio je Muhameda. Samo nekoliko nedelja kasnije ugovor sa njim potpisala je ekipa Milvoki Baksa, a do kraja sezone Muhamed je odigrao 11 mečeva za tim iz Viskonsina, a 11. oktobra Baksi su rešili da otpuste krilnog košarkaša.

Muhamedu se u NBA predviđala velika karijera, a njen start obeležio je i skandal uoči drafta 2015. godine, kada su neki mediji preneli da je Muhamedovo godište lažirano i da je zapravo stariji.

Za ekipu Šansija trenutno igra i Argentinac Luis Skola, a u prošlosti su u tom klubu igrali brojni bivši NBA igrači – Brendon Dženings, Samjuel Delamber, Bonzi Vels, Stefon Marberi…