Hoće li Lejkersi uspeti sa ovakvim Džejmsom?

NBA 6. dec 20189:04 > 9:06
Podeli:
Harry How/Getty Images

Predsednik košarkaških operacija LA Lejkersa Medžik Džonson izjavio je da ne želi da ogroman teret padne na Lebrona Džejmsa i da “Lejkersi postanu novi Klivlend“.

Legenda Lejkersa Kobi Brajant istakao je da Lebron “sve radi i da to nikako nije recept za osvajanje prstena“.

Priča koju je objavio ESPN došla je uoči meča sa Sparsima, u kojem je Lebron ubacio čak 42 poena, od toga 20 u poslednjoj deonici. A šta Kralj misli o svemu?

“Iskren da budem, ne znam šta to tačnoi znači, da se od mene traži previše. Samo igram svoju igru“.

Medžik je primetio da po naprednim statistikama Lebron sve češće uzima loptu u ruke i da igra pleja nauštrb Lonza Bola, kao i da često vodi napad bez konsultacija sa trenerom Lukom Voltonom.

https://youtube.com/watch?v=QaJQURs_-fE

Brajant je odao priznanje Džejmsu jer je uspeo da vrati tim u mirne vode, ali je dodao da tako ne može da se pobeđuje dugoročno.

“To je recept da se održi glava iznad vode, da tim dâ sebi malo prostora da lakše diše, a sada bi trebalo da se vrate učenju stila kojim žele da igraju“, rekao je Brajant.

Džejms, koji je do sada osvojio tri prstena, rekao je da razume logiku iza tih izjava.

“Shvatam šta Medžik i Kobi govore jer mi želimo da naši mladi momci nastave da napreduju i da postanu najbolji što mogu da budu. Mislim, Medžik i Kobi znaju ko sam ja i šta će dobiti od mene“, ističe Džejms i dodaje:

“Znate svaku utakmicu šta ćete dobiti od mene. Hoću li igrati dobro svaku? Hoću li dobro šutirati na svakoj? Ne. Ali znate ko sam i znate da ću biti tu kada se baš, baš lomi“.

Ethan Miller/Getty Images

Džejms na terenu provodi 34,7 minuta u proseku, najmanje u karijeri, a trener Volton još ranije je objasnio da u organizaciji žele da Lebron bude svež kada tim Lejkersa bude spreman da juri prsten. Kralj je letos potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 154 miliona dolara.

“Pre neki dan ste me pitali osećam li se bolje nakon što igram 30 minuta u poređenju sa mečevima u kojima igram 40. Ne, radim cele godine kako bih bio u vrhunskoj formi tokom cele sezone. Ne stajem, mogu da uradim šta god treba. Mislim, igrao sam skoro sve minute u sedmoj utakmici finala… Možemo da govorimo o tome kako hoćete, ali razumem Medžika i Kobija – ako ne nastavimo da razvijamo naše mlade igrače, šta će to dugoročno uraditi organizaciji“.

Volton se drži svog plana, iako taj plan očigledno nije uvek Džejmsu po volji.

“Održavamo prilično dobar dijalog o tome kako se oseća, ali definitivno ima trenutaka kada deluje frustrirano kada ga izvedem i kada želi da ostane u igri. Mnogo toga zavisi od toka utakmice“, ističe Volton.

I Lebron priznaje da bi voleo da igra i 48 minuta po utakmici.

“Ozbiljno, bih. Ali to se neće desiti, nije pametno ni za koga… To je samo moja takmičarska strana, pitajte bilo koga ko je takmičarski nastrojen da li mu se dopada da izađe iz igre – nećete naći jednog čoveka koji kaže da mu se dopada. Na kraju krajeva, moramo da uradimo ono što je najbolje za tim, a i da zaštitim sebe. Da zaključim, volim sve što se dešava otkad sam ovde“, kaže Džejms.

Lebron u dosadašnjem toku sezone prosečno beleži 27,8 poena (52% iz igre, 36% za tri), 7,7 skokova i 7,6 asistencija, a Lejkersi imaju skor 15-9 na petom mestu na Zapadu.