Uđiri: Ništa nisam uradio nažao Kajlu Lauriju

NBA 6. dec. 201817:46 > 18:03
Podeli:
Tom Szczerbowski/Getty Images

Predsednik košarkaških operacija Toronto Reptorsa Masai Uđiri nedavno se našao na meti kritika Kajla Laurija zbog toga što je ta franšiza trejdovala Demara Derozana u San Antonio za Kavaja Lenarda.

Trejd Demara Derozana u San Antonio je iznenadio sve u Torontu, a takođe je bilo mnogo priče oko toga da je Toronto izdao Derozana koji je mnogo uložio u tu franšizu. Isto tako misli i Kajl Lauri koji je nedavno javno rekao da ga je Toronto izdao jer je Toronto izdao i Derozana. 

Osećao sam se kao da su me izdali, jer se Demar osetio tako. On je moj čovek. On je moj najbolji prijatelj“, rekao je Kajl Lauri za ESPN.

Uđiri međutim negira da je uradio išta nažao Lauriju, ali da je sa druge strane pogrešno poslovao u trejdu Demara Derozana.

Da to je bilo pogrešno. Shvatam šta se desilo sa Demarom. Postoje dve stvari koje su teške u ovom poslu, kada igrač odlazi i kada je trejdovan. U našoj poziciji, moramo da napravimo te stvari i moramo da se sa njima nosimo. U trejdu je teško komunicirati sa igračima. Moramo da komuniciramo sa agentima i ne možemo da govorimo ‘Znaš bićeš trejdovan“, kazao je Uđiri takođe za ESPN. 

Pet meseci posle trejda, ispostavlja se da je taj posao odličan za Reptorse. Imaju sko 21-5. Kavaj Lenard se odlično prilagodio, a i Kajl Lauri koji je izrazio svoje nezadovoljstvo igra fantastično i ima preko 10 asistencija po utakmici. 

Shvatili smo da moramo da napravimo promenu i da moramo da budemo bolji. Radi se o pobeđivanju i o tome da se odnosiš prema ljudima na pravi način. Iskreno… neka Bog blagoslovi Demara. Ono što sam uradio pri trejdu je pogrešno. Sa Kajlom imam isti odnos kao kad sam došao. Nikad nismo imali sukobe. Nikad mu ništa nažao nisam uradio. To je samo ovaj proces donošenja odluka kroz koji moramo da prolazimo. Znam kakav je Kajl i iskreno volim ga do smrti“, poručuje funkcioner Reptorsa.