Rubio: Luka će biti najbolji Evropljanin u NBA

NBA 10. dec. 201813:17 > 13:37
Podeli:
Matthew Stockman/Getty Images

Bek Jute Džez Riki Rubio je govorio veoma pohvalno o trećem piku sa ovogodišnjeg NBA Drafta Luki Dončiću. Katalonac je poručio i da Juta igra sve bolje u poslednje vreme i da ima dobar osećaj po pitanju aktuelne sezone.

Baš kao u Realu iz Madrida i u NBA ligi Luka Dončić je nastavio da oduševljava. U utakmici protiv Hjustona se najbolje videlo šta je Dalas dobio kada je izabrao mladog Slovenca na NBA Draftu. Luka je postigao 11 poena u nizu u završnici utakmice sa Rokitsima i na taj način je režirao preokret Mevsa. 

Znao sam da je sposoban za takve stvari jer je tako igrao za Real. Bio je to najbolji tim Evrope prošle godine, a on je srednjoškolac. Teško je biti MVP sa 18 godina, ali on je veoma poseban igrač. Ne volim da pričam previše o njemu jer ne bih da mu pravim previše pritiska, ali o njemu mora da se govori jer će biti veoma opasan igrač i najbolji Evropljanin svih vremena“, poručio je Riki Rubio koji dodaje da je Luka spreman da podnese svaki pritisak. 

Znam koliko je teško doći ovde kada si mlad sa velikim očekivanjima. Nekad te to ometa, a na kraju želiš da igraš košarku i da uživaš u sportu. Međutim, mislim da je Luka veoma zreo, pokazao je to već u svojoj kartkoj karijeri i on može da bude neverovatan lider“, kaže Rubio. 

Tom Pennington/Getty Images

Riki Rubio je inače govorio i o svom timu, a kaže da je optimističan po pitanju šansi Jute Džez ove sezone. 

Malo smo počeli loše i ja sam bio u lošoj formi, ali mislim da hvatamo bolji ritam. Imali smo četiri pobede u poslednjih pet mečeva, ali mislim da igramo mnogo bolje kao tim. I individualno i kolektivno se bolje osećamo i to je veoma važno“.

Juta je trenutno poslednja u Severozapadnoj diviziji sa 13 pobeda i 14 poraza. Situacija je međutim takva na Zapadu da je Juta Džez na tek 13. mestu na konferencijskoj tabeli, međutim ima isti broj pobeda kao i Dalas koji je na osmom mestu koje vodi u plej-of.