"Ko god da mi dođe u kuću, puštam mu Džordanove poteze"

NBA 11. dec 201817:08 > 17:18
Kevin C. Cox/Getty Images

Kevin Durent je u razgovoru za sajt "The Athletic" govorio da od kolega košarkaša najviše ceni Majkla Džordana, Kobija Brajanta i Kajrija Irvinga i da filmove sa njihovim potezima najradije gleda.

Način na koji se Kobi, Majkl i Kajri kreću, ne shvatam zašto ljudi ne uviđaju šta gledaju kada su njih trojica u pitanju, posebno Kobi i Majkl. Kajri je mlađi od mene i jedan mi je od najboljih prijatelja pa gledam njegove poteze. Sa Stefom igram svaki dan i znam njegovu igru. Međutim kada gledam Kobija i Džordana pomislim ‘Kako ne shvataš koliko su ti tipovi dobri?’ Kako ne kažeš da su oni daleko bolji od bilo koga ko je ikad igrao ovu igru? Kako se samo kreću, kako su fluidni…“, kazao je Kevin Durent

Povezano

 On je devet puta bio izabran za Ol-star meč, dva puta je bio MVP finala NBA lige, jednom MVP lige i sigurno će posle karijere biti među najbolji igračima koji su ikada igrali u NBA. Međutim on skromno kaže da nema elemente kakve imaju trojica igrača koje je izdvojio kao najbolje.

Ne mogu da radim ono što je Džordan radio. Ne mogu da držim loptu kao on, ne mogu da šutiram sa svih pozicija kao Kobi ili da šutiram iz okreta kao on. Ili da imam krosover kao Kajri. Mogao bih da probam i da radim to u mojoj verziji na moj način“

Ko god da dođe u moju kuću, bilo da je prijatelj ili član porodice, puštam mu Džordanove filmove. To je kao Ajnštajn, je*eni Betoven ili Obama. To su najveći talenti, najveći sportisti i najveći umovi sveta. Oni su geniji. To sam shvatio pre nekoliko godina. Gledajući te momke sam i ja dobio na kreativnosti“, završio je Durent.