"Jokić je čarobnjak, kao Medžik, asistira kao bek"

NBA 2. jan 20191:58 > 2:17
Podeli:
Ronald Martinez, Getty Images Sport

Njujork Niksi u noći između utorka i srede gostuju Denver Nagetsima, a trener ekipe iz Velike jabuke Dejvid Fizdejl je pred meč naglasio odakle njegovom timu preti najveća opasnost.

Američki stručnjak je pre okršaja u „Pepsi centru“ u Denveru posebno istakao ulogu srpskog centra Nikole Jokića, koji je ove sezone lider Nagetsa, pa se čak govori i o priznanju za najkorisnijeg u sezoni. 

„On je Medžik Džonson od 2,18…dodaje loptu jednako dobro kao bilo koji bek u ligi“, rekao je trener Niksa Dejvid Fizdejl uporedivši uz preuveličavanje visine srpskog centra sa legendanim košarkašem Lejkersa. 

Trener Njujorčana je naglasio i da je put Denvera sličan onom koji idu Niksi, da se kreće od nule ka sve boljim rezultatima. 

„Oni su veoma dobri. To je veoma sličan put onome na kojem smo mi sada, od onoga odakle su krenuli, gde su sada i kako su to izgradili. Igraju sjajnu košarku. Veliki momak, Jokić, je čarobnjak. On od svega radi nešto dobro. Na svim pozicijama imaju dobre igrače, brzi su i loptu ‘dele’. Majk Meloun je uradio sjajan posao gradeći odbranu godinu po godinu“, pohvalio je Fizdejl i trenera Denvera.