Kanter van rotacije: Želim da igram, mnogo boli

NBA 22. jan 20194:00 > 4:11
Podeli:
Kevin C. Cox/Getty Images

Turski centar Enes Kanter dobija sve manje minuta u Njujork Niksima, a on je sam otvoreno poručio da mu je zbog toga veoma teško. Ovakve izjave možda idu u prilog spekulacijama da bi ovaj košarkaš mogao da promeni sredinu.

Košarkaš koji je poznat i po veoma oštrim kritikama na račun turskog predsednika Redžepa Erdoana, možda i nije toliko daleko da napusti Njujork. Iako mu se dopada da igra u Niksima tamo ima sve manju minutažu, a trener Dejv Fidzdejl mu je rekao da želi da šansu pre njega dobijaju mlađi centri Luk Korne i Mičel Robinson.

Povezano

 „Bio sam veoma razočaran. Nemam zbog čega da budem srećan i veoma sam tužan i ne slažem se sa odlukom definitivno. Ja sam igrač. Mi volimo da se nadmećemo i želim da igram mnogo minuta. Ako pogledate celu godinu, preko 40 utakmica nisam propustio nijedan meč. I stavljaju me na četvrto mesto u rotaciji. To boli, boli mnogo“, kazao je Enes Kanter  posle proaza Njujorka od Oklahoma Sitija. 

Kanter bi mogao da napusti Nikse jer je njegova minutaža smanjena još od decembra, a Sakramento Kingsi se pominju kao njegov novi klub. Rok za pravljenje trejdova u NBA ligi inače ističe 7. februara. 

Volim da budem ovde, ali na kraju krajeva želim da igram košarku. Nedostaje mi to. Ostavio bih klubu i mom agentu da srede stvari“, rekao je Kanter o potencijalnom trejdu. 

Turski košarkaš postiže 14,4 poena po meču uz 11 skokova, a često mu se zamera na lošoj odbrani. Kanter inače nema ugovor za sledeću sezonu.