Posle 18 godina Grizlisi možda ostanu bez Gasola

NBA 23. jan 20199:55 > 10:10
Podeli:
Matthew Stockman/Getty Images

Memfis Grizlisi bi mogli uskoro da naprave veliko renoviranje svog tima kako bi roster koncipirali oko pika prve runde sa prošlogodišnjeg Drafta Džerena Džeksona. Tako bi mogli da ostanu bez Marka Gasola i Majka Konlija koji su prve zvezde ekipe.

Po saznanjima američkih novinara Grizlisi su voljni da slušaju ponude za trejdove za Marka Gasola i Majka Konlija koji su u ovoj sezoni nosioci igre Memfisove franšize. Španski centar može da bude slobodan igrač pod 2019. godine, dok Konli ima ugovor do 2021. godine. 

Memfis bi mogao i da zadrži jednog ili obojicu košarkaša ukoliko ponude do 7. februara ne budu zadovoljavajuće, ali franšiza želi da izmeni izgled ekipe. Cilj Memfisa je da u trejdu dobije mlade talentovane igrače, buduće pikove na draftu i da malo oslobodi seleri kep. 

Grizlisi bi mogli da imaju problema oko trejdovanja Gasola s obzirom na to da on ima 33 godine, a Majk Konli ima prilično veliku platu, zarađuje 67 miliona dolara do 2021. godine. 

Inače ako Mark Gasol napusti Grizlise biće to prekid 18-godišnje tradicije da neko iz ove katalonske porodice igra za ovu franšizu. Mark igra za Memfis od 2008. godine,a stariji brat Pau Gasol je za Grizlise igrao od 2001. do 2008. godine.