Džezeri 'bacili oko' na dostupnog Konlija

NBA 25. jan. 20190:00 > 0:04
Podeli:
Michael Reaves/Getty Images

Organizacija Jute Džez zainteresovana je za usluge plejmejkera Memfis Grizlisa Majka Konlija Juniora, kojeg bi želeli da upare sa mladom zvezdom Donovanom Mičelom.

Grizlisi su, prema navodima dobro obaveštenih medija, prvi put u tzv. „Grit end grajnd“ eri rešili da slušaju ponude za prve zvezde tima – Majkla Konlija i Marka Gasola.

Juta Džez na poziciji plejmejkera ima španskog organizatora igre Rikija Rubija, kao i Dante Egzuma i Raula Neta, koji ne mogu da zadovolje nivo kvaliteta potreban za konkurentan NBA tim, pa veliki deo vremena na poziciji organizatora igre provodi bek Donovan Mičel.

Kako bi se ozbiljnije uključili u borbu za vrh Zapada Džezeri su voljni da naprave svoju verziju „velike trojke“ i Mičelu i centru Rudiju Goberu dodaju iskusnog Konlija.

Konli već godinama figurira kao jedan od najpotcenjenijih igrača u NBA, a u Memfisu je od 2007. godine, kada je u Grizlise došao kao četvrti pik drafta.

Sezona 2016/2017. bila mu je najbolja u karijeri, a u proseku je postizao 20,5 poena, uz preko 40 odsto supešnosti u šutu za tri poena.

Otac Majkla Konlija je olimpijski prvak u troskoku Majkl Konli Senior.