Netsi jure plej-of, Dinvidi trpi bol, odlaže operaciju

NBA 26. jan. 201911:48 > 11:52
Podeli:
Al Bello/Getty Images

Plejmejker Bruklin Netsa Spenser Dinvidi moraće da operiše palac desne šake zbog velikih bolova, ali je rešio da operaciju odloži do leta i okonča sezonu u timu iz Njujorka.

Dinvidi, koji ima 25 godina, rešio je da ostane u timu uprkos bolovima, kako bi dao što bolju priliku svom timu da se domogne prvog plej-ofa nakon višegodišnjeg posta, koji traje od neuspešnog trejda 2013. godine, u kojem su Netsi „prosuli“ pet godina budućnosti.

Povezano

 Navodi se da je Dinvidi palac povredio pre nekoliko nedelja, ali da je bol progresivno rastao tokom tog vremena.

Takav postupak, odlaganje operacije do kraja sezone u NBA najčešći je kod igrača koji se bore za novi ugovor u letu koje sledi, ali to nije slučaj kod Dinvidija – on je početkom tekuće sezone potpisao trogodišnji ugovor sa „Mrežicama“ za koji za koji će ukupno dobiti 34 miliona dolara.

Dinvidi je imao opciju četvorogodišnjeg ugovora, ali je odabra da ranije izađe na tržište, kako bi imao što skorije imao opciju da zaradi još veći novac. Dinvidi je karijeru u NBA počeo u Detroit Pistonsima, a prethodna sezona, u kojoj je u proseku imao 12,6 poena i 6,6 asistencija bila mu je najbolja u sezoni.

Netsi se trenutno nalaze na šestom mestu Istočne konferencije sa 27 pobeda i 23 poraza. Crno-beli iz Bruklina su poslednji put u doigravanju igrali 2015. godine, kada su ispali u prvoj rundi od Atlante, a zatim su usledile tri sezone tokom kojih su bili jedan od najgorih timova lige.