"Porzingis je jasno rekao da ne želi da bude u klubu"

NBA 1. feb. 201913:15 > 13:17
Podeli:
Abbie Parr/Getty Images

Odluka da Kristaps Porzingis napusti Njujork nikse rezultat je činjenice da on nije želeo da bude u Njujork Niksima, kaže predsednik kluba Stiv Mils.

Kristaps Porzingis postao je u četvrtak novi igrač Dalasa, a predsednik Njujork Niksa Stiv Mils objasnio je kako je i zašto došlo do rastanka sa igračem.

„Mislimo da smo uradili ispravnu stvar. Kada razmišljate o tome kakav tim želite da pravite, jasno vam je da ne želite da maksimalnim ugovorom obavežete igrača koji jasno kaže da ne želi da bude u vašem klubu. To bi bila potpuno pogrešna odluka i za klub i za navijače“, objasno je Stiv Mils.

Mils je objasnio da je Porzingis u četvrtak ujutru na sastanku njega i generalnog menadžera Skota Perija obavestio da više ne želi da bude deo tima.

„I pre ovog sastanka imali smo razgovore sa mnogim klubovima. Odlučili smo da je vreme da reagujemo i to se i dogodilo“, kaže Mils koji je objasnio da će u klubu dobro da razmisle na koji način će iskoristiti činjenicu da sada imaju 70 miliona dolara oslobođenih za plate što bi značilo da možda mogu da dovedu i dvojicu igrača koji će na leto postati slobodni agenti.