Dobro se radi u Denveru – novi ugovori za upravu

NBA 16. feb 201912:31 > 12:36
Podeli:
Doug Pensinger/Getty Images

Predsednik Denver Nagetsa Džoš Kronki objavio će franšiza iz Kolorada ponuditi nove dugogodišnje ugovore upravi tima, na čelu sa predsednikom košarkaških operacija Timom Konelijem i generalnim menadžerom Arturasom Karnišovasom nakon sjajnih partija "Zlatnog grumenja" u tekućoj sezoni.

Kronki je bio prezadovoljan poslom koji je u timu obavljen od 2013. godine, kada je u ekipu došao Koneli, koji je pre toga čak 17 godina bio u „sistemu“ Vašington Vizardsa:

Povezano

Sa ogromnim ponosom objavljujem da ćemo ponuditi nove ugovore rukovodstvu kluba. Počeli smo put davno, a do ove tačke smo stigli strpljenjem, napornim radom i međusobnim poverenjem. Te 2013. godine nismo imali jasan put kojim će franšiza ići, ali upravo zahvaljujući tom radu postali smo jedan od pretendenata za NBA tron. Čvrsto smo uvereni da možemo da donesemo šampionski prsten u Denver i zato nastavljamo našu poteru za naslovom zajedno„, rekao je Kronki.

Nagetsi su bili fantastični na NBA draftu poslednjih godina, a najveći „ulov“ bio je Nikola Jokić – srpski centar kojeg su Nagetsi birali sa 41. pozicije 2014. godine. Jokić je u međuvremenu postao Ol-star i jedan od najboljih centara lige, kao i pravi lider Denvera. Nagetsi su takođe „pogodili pravo u centar“ 2017. godine kada su sa 51. pozicije birali veoma bitnog igrača – Montea Morisa, a odlični pikovi bili su Geri Heris sa 19 pozicije 2014. godine, Džamal Mari (sedmi pik) i Malik Bizli (19. pik) 2016. godine.

Najveći uspeh Nagetsa u prelaznom periodu bila je akvizija Pola Milsapa u leto 2017. godine.

Nagetsi igraju odlično u tekućoj sezoni, a uprkos brojnim povredama najbitnijih igrača nalaze se na drugom mestu Zapadne konferencije sa 39 pobeda i 18 poraza, a ispred njih nalaze se samo prvaci Golden Stejt Voriorsi sa skorom 41-16.