Dialo novi Supermen, pobedio u zakucavanjima

NBA 17. feb 20194:29 > 4:45
Podeli:
Streeter Lecka/Getty Images

Košarkaš Oklahoma Siti Tandera Hamidu Dialo pobedio je u veoma zanimljivom takmičenju u zakucavanju na All Star vikendu u Šarlotu.

Utisak je da je kvalifikaciona runda bila mnogo interesantnija od finalne. U prvoj seriji samo domaći adut Majls Bridžis nije uspeo da izvede zakucavanje, što ga je realno izbacilo već tada iz konkurencije za finale. Nije mu pomoglo drugo zakucavanje od maksimalnih 50 poena, ali zato igrač Atlante Džon Kolins veoma može da bude razočaran na sudije, jer je izveo dva veoma atraktivna zakucavanja, prvo kada se levom rukom držao za tablu i zakucao na drugi obruč, a drugo kada je uz aksesoar poput pilota iz davnih vremena preskočio maketu aviona.

Ipak, sudije su odlučile da pre nagrade Denisa Smita iz Niksa, koji je prvo zakucavanje izveo tek iz četvrtog pokušaja i Dialoa, koji je ipak imao izuzetan performans u kvalifikacijama. Prvo je zakucao uz dodvanje timskog saigrača Rasela Vestbruka, a potom je preskočio Šakila O’Nila i gurnuo lakat kroz mrežicu. Uz to zakucavanje nosio je majicu Supermena i bilo je jasno da to zakucavanje neće biti zasenjeno u finalu.

Finalnu rundu odlučio je Denis Smit, koji iz četiri pokušaja nije uspeo da izvede prvo zakucavanje, tako da je Dialou bio otvoren put ka pobedi, što je on iskoristio.