Majk Bibi optužen za seksualno uznemiravanje koleginice

NBA 26. feb. 201918:23 > 18:48
Podeli:
Kevin C. Cox, Getty Images Sport

Nekadašnji američki košarkaš Majk Bibi je optužen za seksualno uznemiravanje, pošto ga je policiji prijavila profesorka koja je i njegova koleginica u jednoj srednjoj školi u Arizoni.

Bivši plejmejker Majk Bibi je 1998. godine izabran kao drugi pik na draftu, a tokom 14 sezona u NBA ligi je igrao za Vankuver Grizlise, Sakramento Kingse, gde je bio saigrač srpskim košarkašima Stojakoviću i Divcu, Atlanta Hokse, Vašington Vizardse, Majami Hit i na kraju Njujork Nikse. 

Po završetku igračke karijere 2012. godine, postao je prvo asistent, a zatim i trener u srednjoškolskoj ekipi „Šedou Mauntin“ u Finiksu. Na tom radnom mestu je bio do optužbi za seksualno uznemiravanje, dok je sada suspendovan.  

Bibijev advokat Donald Heris je istakao da njegov klijent negira optužbe, kao i da će se istina pokazati tokom istrage, koju sprovodi policija u Finiksu. Takođe, prema njegovim rečima, navodni seksualni napad i uznemiravanje za koji je Bibi pod istragom su se prema optužbama dogodili pre dve godine. 

Incident se prema tvrdnji profesorke desio 14. februara 2017. godine na parkingu ispred srednje škole, kada je Bibi navodno koleginicu pozvao u svoj automobil, gde ju je seksualno uznemiravao, a navodi se i da je bio pod dejstvom alkohola. 

Zbog ovog slučaja profesorka je podnela zahtev za zabranu prilaska protiv Bibija, a škola je najpre pokrenula svoju internu istragu, koja je sada obustavljena, jer je sve prešlo u nadležnost policije.