Mekolum propušta jednu nedelju, Kazins na magnetnoj

NBA 18. mar. 20197:00 > 7:12
Podeli:
Streeter Lecka/Getty Images

U noći između subote i nedelje Portland Trejl Blejzersi i Golden Stejt Voriorsi su strepeli zbog povreda svojih košarkaša. Za Si Džeja Mekoluma se zna da neće dugo odsustvovati, a Demarkus Kazins mora na dodatna snimanja pa će se ekipi priključiti Endru Bogut.

U duelu Golden Stejta i Oklahoma Sitija Demakrus Kazins je iskrenuo skočni zglob, pa nije završio tu utakmicu. Centar Voriorsa koji je ovu sezonu počeo povređen, a u ponedeljak bi trebalo da ide na snimanje magnetnom rezonancom kako bi se utvrdio stepen povrede. 

Inače njega će u sastavu Voriorsa zameniti Endru Bogut koji je dogovorio novu saradnju sa Golden Stejtom prošle sedmice, a australijski veteran bi mogao da zaigra za aktuelne šampione već protiv San Antonija u noći između ponedeljka i utorka. Bogut je inače nedavno stigao iz Australije gde je igrao za Sidnej, a trener Stiv Ker je hteo postepeno da ga ubacuje u tim. Ovaj centar je igrao četiri godine za Voriorse i sa njima je osvojio NBA titulu 2015. godine. 

Još jedan tim sa Zapada ima priličan problem sa povredom. Si Džej Mekolum nije završio meč sa San Antonijom zbog kontakta kog je imao sa Jakobom Peltlom iz Sparsa. Mekolum je povredio koleno, ali se radi samo o istegnuću pa će on morati da pauzira nedelju dana. 

Mekolum je inače jedan od igrača u NBA ligi koji veoma retko propušta utakmice i od njega veću minutažu imaju samo Džejms Harden i Endru Vigins.