Dirk: NBA je 'evropskija' nego pre 20 godina

NBA 30. mar 201916:45 > 16:49
Podeli:
Tom Pennington/Getty Images

Dve ikone početka 21. veka u NBA, Dirk Novicki i Dvejn Vejd, poslednji put u karijeri sastali su se u noći između četvrtka i petka u duelu Dalas Meveriksa i Majami Hita, a nemački velikan u svetlu tog meča govorio je o mnogim relevantnim košarkaškim temama.

Tim sa Floride slavio je u meču u kojem su plejmejkeri oba tima bili nekadašnji saigrači u reprezentaciji Slovenije – Goran Dragić i Luka Dončić.

Veoma mi je drago što su brojni slovenački navijači bili u hali – Dragić i Dončić su sjajni momci i pravi junaci u Sloveniji. Naročito inspirisan je bio Goran, imao je i tripl-dabl„, rekao je Novicki.

Novinare je zanimalo da li je Novicki imao priliku da porazgovara sa Vejdom i možda razmeni dresove.

Nismo pričali„, kratko je rekao Novicki, koji je tokom godina imao brojne okršaje sa bekom Hita, a naročitu pažnju medija privukla je situacija iz finala 2011. godine kada su se Vejd i njegov tadašnji saigrač Lebron Džejms rugali Novickom zbog prehlade.

 „Liga se dosta promenila od kada sam ja došao pre 20 godina. Pravila su drugačija, kriterijum za faulove je stroži, više se igra ‘pikenrol’ i bolji je protok lopte. Mislim da su to sve promene u korist evropskih košarkaša. Evropljani umeju da šutiraju i dodaju – liga je sve zanimljivija za gledanje„, izjavio je najbolji nemački košarkaš svih vremena.

Novicki je u NBA od 1998. goidne, trenutno ima 40 godina, a nije još naglasio da li će mu tekuća sezona biti poslednja u karijeri. Od početka svog NBA veka član je Dalas Meveriksa.