Veliki NBA trejd

NBA 19. dec 201015:40
Podeli:

Orlando je ponovo promenio nekoliko igrača u toku sezone. Na Floridi više neće gledati Rašard Luisa, Vinsa Kartera, Marsina Gortata i Mikaela Pjetrusa, a novi igrači u timu sa obale biće Gilbert Arenas, povratnik Hido Turkoglu, Džejson Ričardson i Erl Klark.

Rašar Luis je završio u Vašington Vizardsima u zamenu za Arenasa, dok je u Finiks otišao veteran Karter, da bi se nazad u ‘staro jato’ vratio turski igrač Hido Turkoglu. Put Sunsa otišli su i poljski centar Marsin Gortat, koji se nije naigrao pored Hauarda i Mikael Pietrus, dok je u smeru „magičnih“ – iz Finiksa, stigao dvojac Džejson Ričardson – Erl Klark.

– Mislim da nam je nešto nedostajalo u ovih prvih 25 utakmica sezone i da je ova promena bila potrebna – rekao je predsednik Orlanda Otis Smit.

Upitan o Arenasovim problemima izvan parketa (nošenje oružja u svlačionici) Smit je stao u odbranu igrača.

– Imamo lošu naviku u ovoj zemlji, ne opraštamo ljudima, a ponekad predugo zameramo loše poteze. Ponekad dobri ljudi naprave glupe stvari, ali Arenasa poznajem od njegovih 19 godina i znam kakav je čovek – istakao je Smit..

Velika razmena Orlanda inspirirana je, između ostaloga, i petim porazom u šest utakmica, što ih je unazadilo za nekoliko mesta u istočnoj konferenciji.   

Author: Sportal