Snajder podržao Mičela: Zaboravljamo koliko je mlad

NBA 25. apr. 20195:12 > 5:13
Podeli:
Christian Petersen/Getty Images

Trener Jute Džez Kvin Snajder podržao je prvu zvezdu svog tima Donovana Mičela posle užasne partije u porazu od Hjustona 100:93 u petom meču prve runde plej-ofa Zapada.

Rokitsi su slavili sa 4-1 u pobedama i plasirali se u drugu rundu.

“Nije bila najlepša utakmica, nekada je tako kada su timovi takmičarski nastrojeni i kada mnogo žele pobedu. Od treće utakmice smo bili agresivniji i energičniji. Hjuston je jedinstven tim, teško je igrati s njim, ali bili smo bolji defanzivno kako je serija odmicala. Dobri su u tome da shvate šta protivnik želi da uradi i dobro pronalaze slabosti u odbrani“, rekao je Snajder.

Mičel je ubacio 12 poena, uz šut iz igre 4-22 (0-9 za tri), uz 6 skokova, asistenciju, ukradenu i 5 izgubljenih lopti.

Povezano

“Imao je teško veče statistički, kao i mi kao tim. Često se dešava da to kako on igra određuje kako igra i cela ekipa. Neću to da nazovem teretom, ali to jeste odgovornost koju on razume i kojoj je dorastao. Neće uvek biti sjajnih večeri i pogodaka, ali zahvalan sam što imam priliku da ga treniram jer je njegov pristup pravi“, rekao je Snajder i dodao:

“Svaki put kada se desi razočaranje i prepreka, ono mora da se kanališe i iskoristi kako bi se video napredak. Ponosan sam na njega zbog takmičarskog mentaliteta koji poseduje, biće i dobrih i loših večeri, ali imao je izvanrednu sezonu. Uvek zaboravimo koliko je mlad, ima samo 22 godine i u jedinstvenoj je poziciji u timu – nema mnogo ekipa kojima je tako mlad igrač sa tolikom produkcijom“.

I prošle sezone Džez je ispao od Rokitsa, ali u drugoj rundi plej-ofa.