Janis: Zašto bismo išta menjali posle jednog poraza?

NBA 30. apr 201910:12 > 10:13
Dylan Buell/Getty Images

Krilni košarkaš Milvoki Baksa Janis Adetokumbo uveren je da njegov tim ne mora da menja plan igre uprkos ubedljivom porazu od Boston Seltiksa (112:90) u prvoj utakmici serije druge runde plej-ofa.

“Definitivno ne – samo ćemo nastaviti da radimo ono što smo radili cele godine, ne mislim da bi išta trebalo da menjamo. Zbog jednog poraza? Nema prilagođavanja, igraćemo najjače što možemo i videćemo kako ćemo proći. Ako ne bude kako treba, razmislićemo da nešto promenimo, ali za sada ne“, rekao je Adetokumbo, koji je u prvom meču dao 22 poena, uz 7-21 iz igre i generalno lošu partiju.

“Moj stariji brat obično me ne zove posle utakmica, ali sada me je pozvao i rekao mi je da moram da igram čvršće i da pomognem timu. Trener mi je takođe rekao da moram više da se trudim, da budem agresivniji, da pronalazim saigrače, da radim milion stvari o kojima govorimo“, dodao je grčki košarkaš.

Adetokumbo naglašava da se samopouzdanje ne gubi tako lako.

Povezano

“Moramo da uzimamo šuteve koje uzimamo cele godine. Mnogi od momaka igraju košarku od kad su imali 8-9 godina. Ako se promaši šut, to nije ništa, to se može popraviti. Nije me briga ako promašujem šuteve, ali jeste me briga ako ne igram dovoljno čvrsto. Znam da ćemo biti spremni kao tim da ubacimo šuteve, i ja ću biti spreman“.

Trener Majk Budenholzer veruje da će videti znatno bolje izdanje svog tima u odnosu na prvi meč

“Moramo da budemo aktivniji, željniji pobede, uz neke osnovne stvari na obe strane terena. Treba odati priznanje Bostonu jer su uticali na našu partiju, ali mi jednostavno moramo bolje“, rekao je Budenholzer.

Plejmejker Baksa Erik Bledso bio je slikovit u opisu pripreme za drugi meč.

“Trener nas je ‘sažvakao‘ dok smo gledali snimak prve utakmice. Snimak ne laže – možeš da kažeš šta hoćeš, ali svi vidimo šta se stvarno desilo kada gledamo video. Bad i drugi treneri tu rade sjajno, pokazuju nam gde možemo da se popravimo“, objašnjava Bledso.

Druga utakmica na programu je u utorak na sredu od 2.00 po srednjoevropskom vremenu.