Stots: Nepotreban udarac, Meloun: Jokić nema taj DNK

NBA 5. maj. 201912:59 > 13:04
Podeli:
Matthew Stockman/Getty Images

U toku trećeg meča između Portlanda i Denvera Nikola Jokić i Enes Kanter su imali duel u kom je srpski centar malo jače udario u turskog igrača. Na udaru je bilo Enesovo rame koje je povređeno.

Enes Kanter je čak na društvenim mrežama podelio video na kom se vidi kako ga Jokić udara u povređeno rame, pokušavši da tako skrene pažnju sudijama na jači kontakt. Sudije u tom trenutku nisu sudile faul. 

Trener Portlanda Teri Stots kaže da je Jokićev potez bio nepotreban, ali da nije čuo da će NBA liga retroaktivno pogledati snimak kako bi dodelila tehničku Nikoli.

To je bio normalan potez, mislim da Teri preteruje. Lično ne mislim da je bilo tu ičeg malicioznog. Neki njihovi blokovi u prva dva meča su bila slična, ali mislim da ni tu nije bilo zle namere, na primer kada je Kanter naleteo na Torija Krega. To je plej-of, svi smo veliki dečaci, i neka igraju shodno tome“, kaže trener Denvera Majk Meloun

Znam Nikolu četiri godine, nije on takva ličnost i nema taj DNK da uradi neku nekošarkašku stvar kako bi povredio nekoga. Ne bih se složio sa Terijevom izjavom“, doao je Meloun.