Čak i Šek o Jokiću i Kanteru: Prljav potez ili taktika?

NBA 6. maj. 20198:38 > 8:49
Podeli:
Matthew Stockman/Getty Images

U emisiji TNT televizije u kojoj su stručni konsultanti Čarls Barkli i Šakil O'Nil bilo je govora o duelu Nikole Jokića i Enesa Kantera u trećoj utakmici serije Denvera i Portlanda. Dve NBA legende su imale suprotne stavove o malo jačem kontaktu srpskog igrača.

Potez Jokića ne bi bio toliko problematičan da Enes Kanter ne vuče povredu upravo levog ramena koje je pretrpelo udarac zbog jačeg kontakta srpskog igrača. Ranije je trener Portlanda Teri Stots rekao da je Jokićev potez bio nepotreban, dok je Majkl Meloun poručio da njegov igrač nema takav DNK da povredi protivničkog igrača.

Takođe i dve NBA legedne su imale suprotne stavove o Jokićevom potezu.

Dopada mi se ovaj potez. Ne bih ga nazvao prljavim potezom, nazvao bih ga taktičkim. Jednom sam igrao potiv Sparsa i Dejvid Robinson me je uništavao, a znao sam da ima problem sa leđima. Nekoliko puta sam ga malo udario da ga usporim. Ako je hteo tako da ga malo uspori..: Ti Čarls nikad to nisi uradio? Seti se Olimpijskih igara protiv Angole“, rekao je Šakil O’Nil

Povezano

 „Meni je to prljav potez. Kada znaš da je momak povređen, zna da mu je levo rame povređeno i udari ga u to rame. Ne dopada mi se to. Naravno da sam i ja pravio male prljave poteze, međutim ići namerno na nekoga ko ima povredu… Male stvari, jak faul to sam radio, ali neću ići na nečije rame jer ima povredu“, rekao je Čarls Barkli.    

Šakil i Čarls su inače opet hvalili Jokića koji je došao do četvrtog tripl-dabla u plej-ofu u četvrtoj utakmici u seriji

Čarls zna šta ću reći, kada si igrač kome se daje lopta da završava akcije kao što je Jokić i kada on dodaje drugima i odličan je dodavač onda se drugi trude mnogo više. On uvek dobro dodaje i preuzeo je odgovornost. Denver mi se sviđa od početka jer je uvek neko drugi istaknut“, poručio je O’Nil.

Njegovi pasovi su neverovatni. On to radi bolje od kvoterbekova, pasovi su perfektni, brzina perfektna, i biće zabavno kada igraš sa njim. Igrač će misliti da samo treba da trči a on će me pogoditi dodavanjem“, dodao je Barkli.