“Osvojićemo titulu s Hardenom i isprašićemo Voriorse!"

NBA 11. maj. 201910:27 > 10:29
Podeli:
Getty Images/Tim Warner

Vlasnik Hjuston Rokitsa Tilman Fertita optimističan je uprkos novoj eliminaciji od Golden Stejt Voriorsa, četvrtoj u poslednjih pet sezona.

U petak je Golden Stejt slavio u Teksasu 118:113 i sa 4-2 u pobedama plasirao se u finale Zapada.

“Isprašili su nas na našem terenu. Dobili su poslednju četvrtinu sa deset poena razlike. To je neprihvatljivo, u redu? Jednostavno moramo da budemo bolji. Oni su pokazali zašto su šampioni. Naučićemo iz toga, vratićemo se sledeće godine i u nekom trenutku mi ćemo isprašiti njih. To vam obećavam“, izjavio je Fertita, koji je vlasnik Hjustona poslednje dve sezone.

Ipak, vlasnik Rokitsa i dalje veruje u tim koji je okupio, prevashodno u lidera Džejmsa Hardena.

Povezano

“Znam da ćemo uspeti da budemo na visini zadatka, naše vreme će doći. Džejms u avgustu puni 30 godina, a Hakim (Olajdžuvon) nije osvojio prvi prsten do svoje 31. godine. Mogu to da vam obećam, osvojićemo titulu sa Džejmsom Hardenom. Nećemo samo da sedimo, borićemo se svake godine, bićemo aktivni u međusezoni i uradićemo šta god bude bilo potrebno kako bismo sastavili bolji tim“, dodaje Fertita.

Prvi čovek Hjustona smatra da njegovi igrači moraju da budu odlučniji.

“Borac sam. To je moja kultura i što duže budem vlasnik, to će se i na ostale to prenositi. Imali smo Voriorsi, trebalo je pre neko veče (u petoj utakmici) da im stanemo na grlo i da ga presečemo. Ne može stav da bude ‘hajde da pogodimo nekoliko šuteva i da pobedimo‘. Morali smo da ima stanemo na vrat i da pobedimo u šest utakmica“.

Pitanje je ipak koliko će Rokitsi moći da poboljšaju tim jer su i Harden i Pol na maksimalnim ugovorima, a četvorica startera naredne sezone biće u tridesetim godinama. Vlasnik se ne stidi priče o mogućim trejdovima.

“Imam sreće što imam startnu petorku kakva je sada, ali ako možemo da poboljšamo tim, to ćemo i učiniti. To je činjenica. Volim svu petoricu tih momaka, ali moj je posao da sastavimo najbolju moguću ekipu“, zaključio je Fertita.