Vlasnik: Želim Stefa i Kleja zauvek u Voriorsima

NBA 11. maj. 201913:52 > 13:54
Podeli:
Getty images/Robert Reiners

Vlasnik Golden Stejt Voriorsa Džo Lekob želi da Stef Kari i Klej Tompson zauvek ostanu deo njegove organizacije.

To je Lakob rekao pošto su tzv. Splash Brothers zajedno ubacili 60 poena u pobedi nad Hjustonom kojom su Voriorsi petu sezonu u nizu osigurali plasman u finale Zapada.

Povezano

“Očigledno, moja namera jeste da oni zauvek budu deo organizacije. To je naš cilj. Videćemo šta će se desiti“, izjavio je Lekob.

Mnogo se spekuliše u vezi sa budućnošću Tompsona, koji je slobodni agent na kraju sezone i očekuje da potpiše maksimalni ugovor – Voriorsi su jedini tim koji Kleju može da ponudi 188 miliona za petogodišnji ugovor ili 221 milion u slučaju da on bude u nekom od najboljih timova NBA.

Protokol NBA lige ne dozvoljava Lekobu da javno kaže da će Tompsonu ponuditi maksimalni ugovor, ali njegova izjava za sada je najjasniji nagoveštaj da tako nešto želi. I Klej je tokom cele sezone govorio da želi celu karijeru da provede u Voriorsima.

Posle trojke za 110:104 kojom je faktički obezbedio pobedu Voriorsima Tompson je pokazao u Lekoba, a on mu je uzvratio. To su mnogi protumačili kao Tompsonov način da kaže “novi ugovor“.


“Ne… Samo sam uživao u trenutku, to je sve“,
odbacio je te spekulacije Tompson.

Lekob kaže da je od 2010. godine, kada je kupio tim, izgradio posebnu vezu sa Tompsonom.

“Oduvek mi se dopadao, on je prvi igrač kojeg smo draftovali otkad sam ja kupio tim. Oduvek sam bio neverovatno vezan za njega, ljudi me čak malo i ismevaju jer uvek kažem da volim Kleja, ali to je tako. On je tako iskren, nema sr..a sa njim“, kaže Lekob, a Tompson deli njegova osećanja:

“Mogu da osetim njegovu strast, on se unese više od najvećeg broja navijača. Morate da poštujete nekog sa takvom strašću, čoveče. Pogotovo od vlasnika – čuju se priče po ligi kako nekima nije stalo, ali Džou je stalo od prvog dana“.