Čovek koji je izabrao Jokića možda napušta Denver

NBA 17. maj 201910:16 > 10:35
Podeli:
Steve Dykes/Getty Images

Vašintgon Vizardsi navodno žele da u svoju franšizu dovedu Tima Konelija, predsednika košarkaških operacija Denvera.

Tim Koneli je čovek koji je odgovoran za draftovanje Nikole Jokića, Džamala Mareja i Gerija Herisa, a takođe je u Nagetse doveo nekadašnjeg ol-star igrača Pola Milasapa. 

Konelija žele Vašington Vizardsi na istoj poziciji, a Denver je navodno spreman da dozvoli pregovore o prelasku. Jedan od razloga zašto bi Tim Koneli želeo da se prebaci na istok je taj što mu je tamo porodica i Vašington je jedino mesto gde bi radio osim u Denveru. Zamena za Konelija bi bio Arturas Karnišovas koji je trenutno generalni menadžer. 

Tim Koneli je trenutno kandidat Denvera za najboljeg funkcionera NBA lige i metodički je godinama pravio tim koji je stigao do drugog mesta Zapadne konferencije. Mlad tim kog predvodi Majkl Meloun je ipak ispao u sedmom meču polufinala Zapada. Koneli je inače u februaru produžio ugovor sa Nagetsima, ali bi Vizardsi verovatno napravili bolju ponudu. Radi se inače o košarkaškom funkcioneru koji je rođen u Baltimoru, početkom 2000-ih je počeo da radi u Vašingtonu kao skaut, da bi zatim bio asistent generalnog menadžera Nju Orleansa Dela Dempsa. Potom je prešao u Denver gde je napravio lep rezultat ove godine. 

Vašington inače želi da promeni svoju upravu, odlazi predsednik Erni Grunfeld, a Tomi Šepard koji je generalni menadžer bi trebalo da preuzme tu ulogu.