Svađa Hardena i Pola – D'Antoni "krivi" novinare

NBA 25. maj. 201912:21 > 12:23
Podeli:
Harry How/Getty Images

Završetak sezone Hjustona, ispadanjem od Golden Stejta u polufinalu Zapada NBA lige (4-2), obeležen je svađom dvojca Rokitsa Džejmsa Hardena i Krisa Pola. Trener tog tima Majk D'Antoni ističe da su novinari ti koji su od svega napravili problem.

„The Athletic“ je objavio da se po završetku šestog meča u svlačionici Hjustona odvila oštra rasprava između Hardena i Pola u vezi sa lošim protokom lopte.

Svoje viđenje cele situacije dao je i D’Antoni.

Ah, ne mislim da je to toliko veliki problem bio. Znate, mi se uvek bavimo načinom na koji je najbolje da igramo i zato vodimo razgovore. Da li je nečega previše, a nečega premalo u igri… Mislim da su takve stvari normalne, a da su novinari samo „poleteli“ da naprave eksplozivnu priču. Zaista, ja tu raspravu ne vidim kao problem„, kazao je iskusni strateg.

Povodom cele priče, „Yahoo Sports“ je otišao korak dalje objavivši da je ta rasprava samo kulminacija ne tako sjajnih odnosa dve zvezde tokom kompletne sezone. Navodno, Pol je želeo da se lopta u napadu više kreće, dok Harden insistira da on bude glavna opcija u napadu.

U svakom slučaju, Rokitsi su sezonu završili ranije nego prošle godine, kad su igrali konferencijsko finale, a kako će sve izgledati od jeseni ostaje da se vidi.