ESPN: Lebronov agent se Adamu Silveru žalio na Voltona

NBA 28. maj 201918:38 > 18:46
Podeli:
Michael Loccisano/Getty Images

Američki ESPN preneo je informacije prema kojima je Rič Pol, agent i dugogodišnji prijatelj superzvezde Los Anđeles Lejkersa, Lebrona Džejmsa, razgovarao sa komesarom NBA Adamom Silverom o treneru Luku Voltonu i načinu na koji je vodio trofejnu kalifornijsku franšizu.

Luk Volton bio je košarkaš Lejkersa, a trenerski se afirmisao kada je kao asistent Golden Stejt Voriorsa dobio priliku da vodi višestrukog šampiona usled odsustva Stiva Kera. Volton je potom seo na klupu Lejkersa, u kojima u prvoj Džejmsovoj sezoni nije beležio dobre rezultate, pa će šef struke „Jezeraša“ u narednoj sezoni biti Frenk Vogel.

Povezano

Mnogi su govorili o tome da je Džejms bio nezadovoljan načinom na koji je Volton vodio ekipu, a izvori ESPN preneli su informacije prema kojima je Rič Pol imao velike pritužbe Adamu Silveru na Voltona.

Pol je predložio kao novog trenera Tajrona Lua, ali dogovor između nekadašnjeg trenera Klivlend Kavalirsa i Lejkersa na kraju nije postignut zbog finansija.

Rič Pol je prijatelj iz detinjstva Leborna Džejmsa, a vremenom je postao jedan od najmoćnijih NBA agenata, koji, osim „Kralja Džejmsa“ zastupa Erika Bledsoa, Džona Vola, Bena Simonsa, Entonija Dejvisa, Drejmonda Grina i druge NBA zvezde.

Lejkersi nisu uspeli da se plasiraju u plej-of u Zapadnoj konferenciji, a to je prvi put od 2010. godine da Lebron Džejms neće igrati u NBA finalu.